Aşk nedir ماهو الحب

مشاهدات


ميس خالد 


 لكل إنسان وجهة نظر خاصة عن الحب . لكن لايمكننا أن نضع له تعريف محدد . منذ أن كنا صغارا ونحن نسمع القصص والأساطير المشهورة عن الحب  مثل روميو وجوليت ومجنون ليلى .

 

تختلف أراء الناس عن الحب . بعضهم يؤمن بوجوده وبعضهم لايؤمن به . فالبنات مثلا أكثر إيمانا به من الشباب ربما لانهن يتعاملن بطريقة عاطفية مع الحياة . لكن برأيي الحب أعظم شعور قد يمر به الإنسان . لكنه سلاح ذو حدين . قد يجعل من الانسان كتلة من السعادة والحيوية . وقد يجعله أحيانا شخص بائس وسلبي وغير راغب في الحياة . الحب هو المصدر الرئيسي للالهام والمحرك الحقيقي لأي عمل إبداعي . مثل الشعر وكتابة الروايات والأغاني والموسيقى . الحب خلاق وذو طاقة إيجابية جبارة لايمكن لأي شيء أخر أن يمنحنا السعادة والأمل كما يفعل الحب .

 

ربما لأني إنسانة حالمة ( شاعرة ورسامة ) ارى أن الحب هو أروع حدث ممكن أن يمر به الإنسان . وهو المسؤول عن تغييره . فنرى العاشق لاتفارق الإبتسامة وجهه . مقبل على الحياة . يشعر إنه يسير وسط الغيوم . ويستطيع أن يلمس النجوم بيديه. ليهديها لمن يحب . العاشق هو ذلك الإنسان الذي يرى كل شيء في الحياة جميل ورائع . العاشق اذا التقى بحبيبه ينبض قلبه بقوة ولا يعود قادرا على السيطرة على إنفعالاته. تتصاعد أنفاسه ويتلعثم . أنا أرى الإنسان إذا أحب يزهر كما تتفتح الورود .

 

Meyss Khalid


Her insanın sevgi hakkında bir bakışı vardır. Ancak bu bakışı sınırlayıcı tarif koymamız mümkün değildir. Küçüklüğümüzden beri sevgi hakkında bizler romeo juliet, leyla mecnun gibi meşhur masal ve efsaneler dinliyoruz

.

İnsanların sevgi hakkındaki bakışı değişiyor. Bazıları sevginin varlığına inanıyorlar bazıları ise sevginin varlığına inanmıyorlar. Genç kızların çoğu buna inanıyorlar. Çünkü kızlar hayata duygusal yollar ile bağlanıyorlar. Ancak benim görüşüme göre sevgi insandan geçen en büyük duygudur. Ancak iki ucu keskin silahtır. Bir yandan insanı mutluluktan oluşmuş canlı bir kütle haline getirir. Bazen de insanı hayata karşı umudunu kesmiş, olumsuz, isteksiz yapar

.

Sevgi yaratıcı tüm işlerin ilham ve hareketin başlıca kaynağıdır. Hisler ve Roman kitapları gibi şarkılar ve müzikler gibi. Yaratıcı sevgi ve enerjili ve olumlu, iyileştiricidir. Başka hiçbir şey bize sevgi gibi  mutluluk, umut vermez. Sevginin yaptığı gibi.

 

Belki ben bir şair ve ressamım sevgiyi insanda olan en güzel olay olarak görüyorum. Ve onu değiştirmek hakkında mesul. Aşığı yüzündeki tebessümünden ayıramayız. Aşık Kendini bulutların ortasında seyr eder hissediyor. Yıldızlara elleri ile dokunabilir. Kendisiyle beraber kimi seviyorsa oda vardır. Aşık öyle bir insan olur ki hayattaki her şeyi güzel ve mükemmel görür. Aşık sevdiği ile buluşur kalbi kuvvetli bir şekilde atar ve artık onun infiallerine hakim olamaz. Nefesi yükselir ve kekeler. Ben insanı sevdiği zaman çiçek açan bir çiçek gibi görürüm.





تعليقات

أحدث أقدم